English

Login Bedrijven
0 item(s)
Login Particulieren

Precies de helft van de nieuwigheden in onze catalogus dit jaar zijn hybriden, bovenop de drie die dit jaar terugkeren. Dertien nieuwe lactiflora pioenen, waarvan 7 er een klein poosje uit zijn geweest. Een nieuwe intersectie-hybride en drie botanische pioenen hebben we ook toegevoegd. Een totaal van maar liefst 31 nieuwe items voor 2017!! Dat is 13% meer keus dan vorig jaar. Voor vermeerderingsdoeleinden, en om de balans te bewaren hebben we ook negen pioenen voor tenminste een jaartje buiten de selectie gehouden. Alles bij elkaar telt onze Catalogus voor 2017 niet minder dan 161 pioenen!

 

DE NIEUWIGHEDEN VAN 2017:


1 INTERSECTIE-HYBRIDE -->'Momo Taro'
Met deze nagelnieuwe pioen, blijft het totaal aantal verschillende items in deze groep 26, omdat we 'Joanna Marlene' een jaartje rust gaan geven. Ons pioenenhart lijkt ook niet volledig bij deze evenwel geweldige groep planten te liggen, we vinden een totaal aantal van 25-30 dan ook al heel mooi. Misschien dat we er jaarlijks een enkele blijven toevoegen, maar we zullen alleen onze oren en ogen open houden voor die paar hele speciale jongens. Zoals 'Momo Taro'!

3 BOTANISCHE SOORTEN / -VARIETEITEN --> P. officinalis 'Lize van Veen', P. peregrina var. romanica & P. tenuifolia
Geweldig mooie toevoeginten. De twee wilde soorten zijn we heel blij mee om toe te kunnen voegen. En 'Lize van Veen' is één van die hele speciale nieuwigheden dit jaar. Wij proberen deze van uitsterven te behoeden!

2 DWERGJES -->'Aphrodite's Kiss' & 'The Little Corporal'
Beiden zeldzaam, en bovendien is TLC nageltje nieuw! Ondersteuning is flauwekul voor deze twee, veel bloemen geven is een vanzelfsprekendheid en het hele plaatje is simpelweg om door een ringetje te halen!

2 ENORME LACTI'S --> 'Carl G. Klehm' & 'Touch of Class'
Indrukwekkend is het woord voor deze twee. Enorme bloemen en een geweldige stand.

4 FEESTJES VOOR DE NEUS (LACTIFLORA'S)--> 'Dresden Pink', 'Fragrant Bouquet', 'Myrtle Gentry' & 'Pecher'
Onze focus heeft ook een beetje gelegen op uitzonderlijk lekker ruikende pioenen. Dat is zo'n gewilde extra dimensie in pioenen!

6 UNIEKE LACTIFLORA'S --> 'Crazy Daisy', 'Gay Paree', 'Luxor', 'Prairie Princess', 'Red Giant' & 'Sylver'
Allemaal anders, maar we moeten ze ergens onderbrengen... De genoemde cultivars zijn respectievelijk gewoon lekker gek, spectaculair tweekleurig, twee maal indrukwekkend, stoer en zeldzaam!

7 GEWELDIGE HYBRIDEN --> 'Avant Garde', 'Carina', 'Carol', 'Christmas Velvet', 'Ivory White Saucer'. 'Golden Wings' & 'Sanctus'
Stuk voor stuk uniek, en sommige bovendien maar hoogst zelden aangeboden. Heel gaaf om deze dit jaar in onze lijst op te kunnen nemen.

6 STUNNING AND COLLECTOR'S HYBRIDS --> 'Garden Peace', 'Pastelorama', 'Picotee', 'Sunny Day', 'White Doves' & 'Winterthur'
Sommige van deze zeldzaamheden zijn zeer recent geïntroduceerde pioenen, en een aantal zijn worden bijna nooit ergens aangeboden. Pioenen met de X-factor. Vanwege extravagant loof, vroegheid, bijzondere bloemen, overall presentatie, etc. Deze zes adembenemede hybriden verrijken onze collectie enorm!


Veel plezier met onze Catalogus voor 2017!