English

Login Bedrijven
0 item(s)
Login Particulieren

Vorig jaar bevatte onze Catalogus 161 verschillende pioenen. Dit jaar hebben we er weer een bescheiden aantal aan toegevoegd, en vangen we aan met maar liefst 167 items! Wij zijn enkel en alleen gefocust op kwaliteit, en dus zijn we ook erg voorzichtig met het tempo waarmee onze collectie groeit. Alleen pioenen met toegevoegde waarde zijn welkom. We zijn dan ook verheugd en trots met het resultaat!

Onze lijst voor 2018 telt 17 botanische soorten, 53 lactiflora pioenen, 64 vaste plant hybriden, 27 intersectie-hybriden en 6 BOOMPIOENEN! Inderdaad, ja! Boompioenen zijn nu ook onderdeel van ons aanbod. Na zorgvuldige en gepassioneerde testjaren, hebben we nu besloten om vol gas door te zetten met het telen en aanbieden van boompioenen. We konden onszelf simpelweg niet weerhouden om nogmaals verliefd te worden op weer een totaal andere groep binnen het pioenenrijk...

DE NIEUWIGHEDEN IN DE CATALOGUS VAN 2018 T.O.V. VORIG JAAR:


6 BOOMPIOENEN --> 'Center Stage', 'Guardian of the Monastery', 'Hephestos', 'Nike', 'Sunrise' & 'Waucedah Princess'
Geen nagelnieuwe intersectie-hybriden dit jaar. We zullen alleen nog maar nieuwe keuzes binnen deze groep pioenen maken die er echt met kop en schouders bovenuit steken. Daarentegen kunt u steeds meer van ons verwachten in de machtig mooie groep van de boompioenen, en dan met name onder de lutea-hybriden. De zes onwaarschijnlijk mooie boompioenen waar we ons aanbod dit jaar mee beginnen dekken direct een groot deel van het kleurenspectrum en bevatten ook meteen een aantal van de aller-allerbeste!

5 VERBAZINGWEKKENDE KRUIDACHTIGE HYBRIDEN --> 'Dreamtime', 'Lavender', 'Nelda's Joy', 'Promenade' &'Sunny Boy'
Iedere pioenenliefhebber zal het met ons eens zijn: Dit zijn echt extreem bijzondere pioenen, stuk voor stuk. Twee van de meest recent geïntroduceerde pioenen zullen hierbij met name in het oog springen; 'Dreamtime' en 'Nelda's Joy'. Deze worden bij deze voor zover wij weten voor de allereerste keer aangeboden na het initiële aanbod van de introducerende partijen, en dat vervult ons met trots. Ook 'Sunny Boy' is nog een grote zeldzaamheid en de droom van iedere veredelaar. 'Lavender' zie je ook bijna nooit ergens aangeboden worden, en dat wordt hoog tijd want het is één van de creaties van de illustere Prof. A.P. Saunders met de meeste allure! Tenslotte voegen we met 'Promenade' nog maar weer eens een pareltje toe met grote toegankelijkheid.

4 APS GOLD MEDAL WINNAARS -->'Hephestos', 'Mrs. J.V. Edlund', 'Myra MacRae'& 'Topeka Garnet'
Allevier totaal verschillend, en zelden ergens aangeboden. 'Hephestos' is een betoverend mooie donker rode boompioen, en de andere drie zijn stuk voor stuk unieke lactiflora pioenen die ook al even zeldzaam als gewild zijn. Ontdek waarom ze de Gold Medal hebben gewonnen!

DE 2 J's EN DE WOODWARDII--> 'Jacorma', 'Joanna Marlene', P. veitchii var. woodwardii & 'Pink Derby'
Klinkt als een leuk bandje of een spannend jongensboek :-). Met een bolhoed op (een Derby is een bolhoed).
'Jacorma' is één van de allerlaatst bloeiende pioenen die ik ken, en bovendien onze nieuwste snijbloem. 'Joanna Marlene' is één van de meest excentrieke intersectie-pioenen en verdient het gewoon om terug te keren in onze lijst. Net als P. veitchii var. woodwardii, een prachtige wilde soort en een pareltje voor de tuin. 'Pink Derby' is misschien wel de meest extravagante creatie van Myron Bigger, en dat alleen was al genoeg reden om deze opvallende verschijning niet langer buiten onze lijst te houden.

4 PERFECTE TUINPLANTEN --> 'Fairy Princess', P. emodi (hybride), 'Rozella' & 'Time Traveler'
Allemaal hebben deze geen ondersteuning nodig, en het zijn allemaal foutloze keuzes voor gebruik in de tuin. 'Rozella' is een echte rots in de branding - kom maar op met die wind! P. emodi (hybride) kan worden samengevat als een lage vorm van het Windflower-type, en de andere twee hier genoemd zijn de perfecte pioenen voor plaatsing voor in de border.

5 TERUGKERENDE LACTIFLORA PIOENEN --> 'Boule de Neige', 'Fringed Ivory', 'Lavender Princess', 'Orchid Annie' & 'Westhill'
Twee witte en drie roze, allemaal totaal verschillend. 'Orchid Annie' springt eruit qua gewaspresentatie, maar stuk voor stuk zijn deze vijf pioenen erg bloeirijk en hebben ze hun eigen opvallende sterke punten. We houden deze pioenen natuurlijk niet voor niets aan, en moedigen u aan te ontdekken waarom dat dan wel is!

1 MEGAKNALLER --> 'Triphena Parkin'
Nergens anders aangeboden in recente jaren, voor zover wij weten. Een meesterwerk van Prof. Harald Fawkner uit Zweden, en we zijn verheugd te kunnen melden dat 'Triphena Parkin' dit jaar terugkeert met aanzienlijk verbeterde beschikbaarheid!


Veel plezier met onze Catalogus van 2018!