English

Login Bedrijven
0 item(s)
Login Particulieren

De Top 10 meest populaire pioenen van 2016 (particulieren)

Hieronder vind u het Top 10 lijstje met onze meest verkochte pioenen aan particuliere klanten uit ons assortiment in 2016. Tussen haakjes staan de noteringen van dezelfde cultivars in 2015.

Als kanttekening hierbij dient wel geplaatste te worden dat sommige (nieuwe) pioenen extreem in trek bleken te zijn, en binnen enkele dagen uitverkocht waren, en sommige zelfs binnen enkele uren.. Het totaal aantal beschikbare planten van deze cultivars was niet groter dan de Nr. 10 op dit lijstje, en vandaar ook dat deze cultivars niet hierin zijn opgenomen.

Slechts twee pioenen in deze editie die vorig jaar ook in de Top 10 stonden. Het lage aantal "blijvers" is dan ook de enige rode draad die in dit jaarlijkse lijstje te bespeuren valt...! Topfavoriet onder onze particuliere klanten was in 2016 'Serene Pastel' (foto boven). 'Klehm's Pink Unknown' was een hele goede tweede (foto linksboven), en is nu al drie jaar onafgebroken in de Top 4 te vinden - een unicum! Het verheugd ons verder dat de nieuwere en meest spectaculaire hybriden zoals 'Lois' Choice' (foto linksonder), 'Summer Glow' en 'Ole Faithful' ook bijzonder populair waren vorig jaar.

Deze Top 10 is weer mooi evenwichtig verdeeld met 2 klassieke P. lactiflora pioenen, 2 moderne karakteristieke gevulde lactiflora pioenen, 1 speciaal laagblijvende lacti pioen, 4 van de mooiste hybriden en 1 intersectie-hybride. Deze wetenschap helpt ons weer ons assortiment evenwichtig uit te bouwen, naar een hopelijk zowel steeds uniekere lijst voor de echte liefhebber als een onweerstaanbaar aantrekkelijke lijst voor de gemiddelde tuinier.

TOP 10 PIOENEN VAN 2016

1.   (-) SERENE PASTEL
2.   (4) Klehm’s Pink Unknown
3.   (-) Lois' Choice
4.   (-) Jan van Leeuwen
5.   (-) Summer Glow
6.   (-) Petite Porcelain
7.   (6) Ole Faithful
8.   (-) White Cap
9.   (-) May Lilac
10. (-) Bartzella