'Klehm's Pink Unknown'
P. lactiflora variety

Een mysterieuze variëteit in onze collectie... In 2006 hadden wij een partij planten aangekocht welke allesbehalve raszuiver bleek te zijn. De cultivar die wij besteld hadden was zelfs ver in de minderheid aanwezig… Deze raadselachtige cultivar hebben wij "Klehm’s Pink Unknown” genaamd, en verwijst naar de veredelaar. Het is zeker een cultivar van Klehm en komt zeer waarschijnlijk uit dezelfde lijn als bijv. ‘Chiffon Parfait’ en ‘Yvonne’, met P. lactiflora ‘Monsieur Jules Elie’ als één van de ouders (het registratiejaar 1981 is geschat en hierop gebaseerd). Wij hebben lang navraag en onderzoek gedaan naar de werkelijke naam van deze hele mooie variëteit. Tot op heden nog zonder bevredigend resultaat. Wij vragen u graag de uitdaging van het benoemen aan te gaan, uw suggesties zijn bijzonder welkom!

‘Klehm’s Pink Unknown’ is een cultivar met zeer grote en bijzonder mooi afgeplat roosvormige donkerroze bloemen die steeds wat lichter worden naarmate de bloei vordert. De knoppen zijn afgeplat rond en zeer karakteristiek met bruinrode en groene tekeningen op de schutblaadjes en de buitenste en omsluitende bloemblaadjes. Eén van de laatst bloeiende cultivars uit ons assortiment en een zeer stoer gewas. Erg lange en zeer stevige rode stelen met relatief veel bladparen tot helemaal onderaan. De bovenste 30-50 cm heeft opmerkelijk weinig blad. De bladeren zitten steeds korter op elkaar richting de grond. Het blad op zich is zeer grof en hard donkergroen. Wij achten deze cultivar bijzonder geschikt als snijbloem vanwege haar zeer sierlijke knoppen, late bloeitijd, gezondheid en hoge steelproductie. Maar ook als tuinplant is ‘Klehm’s Pink Unknown’ een absolute aanwinst binnen ons assortiment!


 

€ 24,50

Kleur: Roze
Bloemvorm: Gevuld roosvorming
Zijknoppen: Enkele
Geur: Sterk en heerlijk
Bloeitijd: Zeer laat
Hoogte: 110 cm
Ondersteuning: Ring
Toepassing: Tuin + Snij
Herkomst: USA
Veredelaar: Klehm
Registrant: Not registered
Registratiejaar: 1981
APS Gold Medal:
Zaadouder: Unknown
Stuifmeelouder: Unknown
Extra Informatie: Presumed to be of the same type of cross as e.g. 'Chiffon Parfait and 'Yvonne', with 'Mons. Jules Elie' in the parentage.
Vruchtbaarheid: Unknown
Ploiditeit: Diploid