chamaeleon
Botanical species

N.B.: Dit betreft niet de variëteit ‘Chamaeleon’, gewonnen en geregistreerd door Roy Klehm (2001). Dit is het echte werk van de wilde natuur! Een zeer zeldzaam en speciaal botanisch kruisingsresultaat uit de beroemde Kaukasus. In vroegere naamgeving, de geaccepteerde naam voor deze natuurlijke kruising is P. daurica ssp. mlokosewitschii. De hele naamgeving van de samenhang van deze hele groep species is nogal ingewikkeld. Recent werk van Mr. Hong heeft nieuwe inzichten verschaft. Meest correct is het waarschijnlijk om "chamaeleon" in te delen als een vorm of hybride van P. mlokosewitschii.

P. (x) chamaeleon heeft een zeer compacte en aantrekkelijke plant habitus en is rijkbloeiend. De keuze van de liefhebber!

Ons aanbod bestaat uit planten oorspronkelijk opgegroeid uit zaad. Wij hebben hiervan een speciale sortering gemaakt van de mooiste exemplaren en met een lichte en geaderde bloemkleur en deze vervolgens vermeerderd door vegetatieve deling. De bloemkleur is daarom niet geheel vast maar wel zeer vergelijkbaar (als op de foto's op deze pagina).


 

€ 32,50

Kleur: Tweekleurig
Bloemvorm: Enkel
Zijknoppen: Geen
Geur: Licht en lekker
Bloeitijd: Extreem vroeg
Hoogte: 50 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: n.v.t. of onbekend
Veredelaar: n.v.t., n/a, n.z.
Registrant: n.v.t., n/a, n.z.
Registratiejaar: 1950
APS Gold Medal:
Zaadouder:
Stuifmeelouder:
Extra Informatie: P. (x) chamaeleon. Form or hybrid of P. mlokosewitschii.
Vruchtbaarheid: Seed + Pollen
Ploiditeit: Diploid