mairei
Botanical species

P. mairei heeft mooi diep ingesneden, vrij langwerpig en puntig frisgroen blad op sierlijke stelen zonder zijknoppen en mooie, enkele paarsroze bloemen met een doorsnede tot 10 cm. Prima groeikracht en bloeirijkheid.
Deze mooie species is inheems in de gebergten van China (onder meer in zuidoost Gansu en noordoost Yunnan), en groeit daar in het wild in loofbossen op met name kalksteengronden op een hoogte van 1.200 - 3.400 meter. Aldaar bloeit P. mairei doorgaans eind mei of begin juni. Ook in ons klimaat is het een prima groeiende pioen die het goed doet in het open veld en dus in tegenstelling tot een aantal andere prachtige wilde soorten goed op een zonnige standplaats kan worden geplant. Binnen ons huidige assortiment is P. mairei met afstand de allervroegst bloeiende pioen, ruim één tot twee weken eerder bloeiend dan de andere species binnen ons assortiment.
De oorspronkelijke zaailingen van deze hier aangeboden planten zijn opgegroeid van zaadjes afkomstig uit de regio's Guizhou en Sichuan (hoogte ca. 2.700 m).

Vegetatief vermeerderd van zaailingen die gebloeid en getoond hebben ware P. mairei te zijn.


 

€ 35,00

Kleur: Lavendel / Zalmroze
Bloemvorm: Enkel
Zijknoppen: Geen
Geur: Geen
Bloeitijd: Extreem vroeg
Hoogte: 50 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: China
Veredelaar: n.v.t., n/a, n.z.
Registrant:
Registratiejaar: 1
APS Gold Medal:
Zaadouder:
Stuifmeelouder:
Extra Informatie: True peony species are fertile both ways, but usually not or to a limited extent with other species.
Vruchtbaarheid: Seed + Pollen
Ploiditeit: Tetraploid