Center Stage
P. lutea hybrid

Prachtige enkelvoudige bloemen met een sprekend symmetrisch hart met langwerpig ovale rood-paarse vlammen aan de bases van de bloembladeren. De bloemen tonen zich aanvankelijk crème maar verkleuren snel naar een helder witte kleur, wat nog altijd een enorme zeldzaamheid is binnen deze plantengroep. Deze rijkbloeiende boompioen bloeit relatief laat voor een lutea-hybride, wat nog altijd neerkomt op zo ongeveer gelijk met bijv. ‘Red Charm’.
De bloemen en het gewas zijn van een prima substantie. Stevige stelen tonen de bloemen naar buiten toe, aan een plant die maximaal ca. 1m10 hoog kan worden en als ze het goed naar de zin heeft maar liefst tot wel bijna anderhalve meter breed! Het loof is wat fijner ingesneden dan bij de gemiddelde lutea-hybride en is prachtig donkergroen, en kan dit ook lang vasthouden tot ver in oktober. ‘Center Stage’ is een perfecte keus als u kennis wilt maken met de fascinerende groep der lutea-hybriden maar mag ook in geen enkele bestaande collectie ontbreken. Niet alleen vanwege haar schoonheid, maar zeker ook vanwege haar stralende gezondheid en grote groeikracht.

Wij nemen uitsluitend boompioenen op in ons assortiment die wij zelf uitvoerig hebben getest en die bestand zijn gebleken tegen het natte Nederlandse (winter-)klimaat. Onze verzameling boompioenen kenmerkt zich door het gemakkelijk maken van grondscheuten en bloei op eenjarig hout, waardoor ze ook na de slechtste winters het nog prachtig zullen kunnen blijven doen.
Al onze boompioenen telen wij door middel van vegetatieve deling, eigenlijk niets anders dan al onze andere type pioenen. Onze boompioenen staan dan ook allemaal volledig op eigen wortel!
In verhouding tot de gangbare manier van aanbieden (geënte planten) biedt dit vele voordelen. De belangrijkste hiervan zijn een veel vlottere start, superieure groeikracht en goede kans op direct eerstejaars bloei. Ook kennen onze planten door onze teeltwijze geen opslag afkomstig van de voedingswortel waarop geënt is, een anders veel gehoord probleem.
Bovendien kunt u onze boompioenen planten op exact dezelfde manier als alle andere vaste plant of intersectie-pioenen.


 

€ 75,00

Kleur: Wit
Bloemvorm: Enkel
Zijknoppen: Geen
Geur: Licht en lekker
Bloeitijd: Vroeg
Hoogte: 110 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: USA
Veredelaar: Reath
Registrant: Reath
Registratiejaar: 2000
APS Gold Medal:
Zaadouder: Unknown
Stuifmeelouder: Unknown
Extra Informatie: F1-lutea hybrid. No fertility noted.
Vruchtbaarheid: Unknown
Ploiditeit: Unknown