Nike
P. lutea hybrid

Vernoemd naar de Godin van de Overwinning, ĎNikeí is een zeer sterke boompioen waarvan de enkele bloemen bestaan uit twee rijen bloembladen. Bloemkleur verandert (ontwikkelt) iedere dag, en op sommige (warme) dagen merkbaar nog frequenter. Aanvankelijk vertonen de petalen rijke koraal- en perziktonen met aan de bases duidelijke donkerrode vlammen. Naarmate de bloei vordert vervaagt de kleur naar een prachtig ander spectrum met meer roodachtige, gele en zelfs beige tinten. De centrale vlammen profileren zich hierbij steeds nadrukkelijker, temeer doordat de goudgele meeldraden nog meer contrast toevoegen. Sterke stelen steken de bloemen mooi boven en buiten het donkergroene gewas. Na verloop van tijd kan de plant een enorme omvang bereiken.

Wij nemen uitsluitend boompioenen op in ons assortiment die wij zelf uitvoerig hebben getest en die bestand zijn gebleken tegen het natte Nederlandse (winter-)klimaat. Onze verzameling boompioenen kenmerkt zich door het gemakkelijk maken van grondscheuten en bloei op eenjarig hout, waardoor ze ook na de slechtste winters het nog prachtig zullen kunnen blijven doen.
Al onze boompioenen telen wij door middel van vegetatieve deling, eigenlijk niets anders dan al onze andere type pioenen. Onze boompioenen staan dan ook allemaal volledig op eigen wortel!
In verhouding tot de gangbare manier van aanbieden (geŽnte planten) biedt dit vele voordelen. De belangrijkste hiervan zijn een veel vlottere start, superieure groeikracht en goede kans op direct eerstejaars bloei. Ook kennen onze planten door onze teeltwijze geen opslag afkomstig van de voedingswortel waarop geŽnt is, een anders veel gehoord probleem.
Bovendien kunt u onze boompioenen planten op exact dezelfde manier als alle andere vaste plant of intersectie-pioenen.


 

€ 80,00

Kleur: Koraal / Pastel / Perzik
Bloemvorm: Enkel
Zijknoppen: Geen
Geur: Licht en lekker
Bloeitijd: Vroeg
Hoogte: 150 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: USA
Veredelaar: Daphnis
Registrant: Daphnis
Registratiejaar: 1987
APS Gold Medal:
Zaadouder: Daphnis seedling (from generation BC2)
Stuifmeelouder: P. suffruticosa hybrid 'Guardian of the Monastery'
Extra Informatie: Seedling# D-368. Suspectedly tetraploid. Seed fertile with effort.
Vruchtbaarheid: Seed
Ploiditeit: Unknown