Sunrise
P. lutea hybrid

Half tot geheel gevulde bloemen in een erg vrolijke blend van kleuren met een warme rode gloed in het hart door de basale vlekken op de bloembladen. Bij openen overheersen de pasteltinten, die uiteindelijk vervagen naar zeer zachtgeel tot crŤme met tussendoor allerlei tonen zachtroze. Een sprekend roze randje is continu aanwezig op veel van de speels golvend en licht gekarteld gerande grote bloembladen en geeft echt een wauw-gevoel! Dit wordt verder versterkt doordat de bloembladen tijdens de uitbloei licht achterover gaan staan, hierdoor lijken de bloemen ook nog meer gevuld dan dat ze feitelijk zijn. Prachtig breed, donkergroen blad aan stevige stelen die de bloemen goed buiten het gewas houden. Uitstekende groeikracht en bovendien zaad zettend en dus ook nog eens een goede veredelingsplant.

Wij nemen uitsluitend boompioenen op in ons assortiment die wij zelf uitvoerig hebben getest en die bestand zijn gebleken tegen het natte Nederlandse (winter-)klimaat. Onze verzameling boompioenen kenmerkt zich door het gemakkelijk maken van grondscheuten en bloei op eenjarig hout, waardoor ze ook na de slechtste winters het nog prachtig zullen kunnen blijven doen.
Al onze boompioenen telen wij door middel van vegetatieve deling, eigenlijk niets anders dan al onze andere type pioenen. Onze boompioenen staan dan ook allemaal volledig op eigen wortel!
In verhouding tot de gangbare manier van aanbieden (geŽnte planten) biedt dit vele voordelen. De belangrijkste hiervan zijn een veel vlottere start, superieure groeikracht en goede kans op direct eerstejaars bloei. Ook kennen onze planten door onze teeltwijze geen opslag afkomstig van de voedingswortel waarop geŽnt is, een anders veel gehoord probleem.
Bovendien kunt u onze boompioenen planten op exact dezelfde manier als alle andere vaste plant of intersectie-pioenen.


 

€ 72,50

Kleur: Koraal / Pastel / Perzik
Bloemvorm: Half gevuld
Zijknoppen: Geen
Geur: Weinig
Bloeitijd: Middenvroeg
Hoogte: 110 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: USA
Veredelaar: Reath
Registrant: Reath
Registratiejaar: 1995
APS Gold Medal:
Zaadouder: P. lutea-hybrid 'Golden Isles'
Stuifmeelouder: Daphnis unknown pollen
Extra Informatie: Suspectedly tetraploid.
Vruchtbaarheid: Seed
Ploiditeit: Tetraploid