Time Traveler
Hybrid

Zachtroze tot crème gekleurde enkele bloemen, verbloeiend naar wit. De schoonheid zit hem bij deze zeldzaam aangeboden hybride duidelijk in de eenvoud. Bloemen zijn relatief klein (5-6 cm), gecupt en wijzen recht omhoog – dit zal de invloed van P. mloko zijn want P. emodi durft je amper aan te kijken. De meeldraden bestaan uit zeer bleke helmdraden en knalgele helmknoppen. De rode bloembodem en rood getipte groene vruchtbeginsels zorgen verder voor een fraai contrast.
De combinatie van kruisingsouders is bijzonder, en veel fraaie eigenschappen zijn overgenomen. Van opkomst tot zo goed als aan de bloei is het loof zeer donker van kleur. Aanvankelijk een soort van paarsbruin totdat de stelen echt beginnen te strekken en van binnenuit het groen er langzaam intrekt. Het blad is verder erg smal, en diep ingesneden en doet sterk denken aan het gewas van de moeder (P. emodi). Een plaatsje in de halfschaduw is aan te raden, want het loof kan in sommige jaren anders snel achteruit gaan. Verder een mooie, relatief laag blijvende plant die gemakkelijk veel stelen en bloemen geeft.
De naam ‘Time Traveler’ is gegeven door Peter Waltz en verwijst naar de lange periode dat deze zaailingen van Saunders in anonimiteit hebben doorgebracht voordat ze bijna 60 jaar later werden geregistreerd (2005). De eerste bloei vond namelijk al plaats in 1946!


 

€ 32,50

Kleur: Wit
Bloemvorm: Enkel
Zijknoppen: Geen
Geur: Geen
Bloeitijd: Zeer vroeg
Hoogte: 65 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: USA
Veredelaar: Saunders
Registrant: Waltz
Registratiejaar: 2005
APS Gold Medal:
Zaadouder: P. emodi
Stuifmeelouder: P. mlokosewitschii
Extra Informatie: Strain: Saunders seedling nrs. 12185-12189
Vruchtbaarheid: Pollen
Ploiditeit: Diploid