High Noon
P. lutea hybrid

ĎHigh Nooní is een iconische lutea-hybride, en wellicht de allerhoogst groeiende. Volwassen exemplaren kunnen wel anderhalf tot twee meter hoog worden, zonder dat de plant zijn pilaarvorm verliest. De groeiwijze blijft namelijk relatief smal voor de hoogte. Met name na de bloei is een sterke uitgroei van nieuwe scheuten zeer typisch voor deze boompioen.
De grote citroengele, half gevulde bloemen ruiken heerlijk naar citrusvruchten, en hebben in het hart fraaie contrasterende diep donkerrode vlammen aan de bases van de bloembladen. Kenmerkend voor ĎHigh Nooní is dat ze vaak in augustus nog nabloei kan geven, wat natuurlijk heel erg gaaf is om de vreugde van het voorjaar te herbeleven, naast het herfstgevoel dat het al verkleurende loof oproept!

Wij nemen uitsluitend boompioenen op in ons assortiment die wij zelf uitvoerig hebben getest en die bestand zijn gebleken tegen het natte Nederlandse (winter-)klimaat. Onze verzameling boompioenen kenmerkt zich door het gemakkelijk maken van grondscheuten en bloei op eenjarig hout, waardoor ze ook na de slechtste winters het nog prachtig zullen kunnen blijven doen.
Al onze boompioenen telen wij door middel van vegetatieve deling, eigenlijk niets anders dan al onze andere type pioenen. Onze boompioenen staan dan ook allemaal volledig op eigen wortel!
In verhouding tot de gangbare manier van aanbieden (geŽnte planten) biedt dit vele voordelen. De belangrijkste hiervan zijn een veel vlottere start, superieure groeikracht en goede kans op direct eerstejaars bloei. Ook kennen onze planten door onze teeltwijze geen opslag afkomstig van de voedingswortel waarop geŽnt is, een anders veel gehoord probleem.
Bovendien kunt u onze boompioenen planten op exact dezelfde manier als alle andere vaste plant of intersectie-pioenen.


 

€ 65,00

Kleur: Geel
Bloemvorm: Half gevuld
Zijknoppen: Geen
Geur: Sterk en heerlijk
Bloeitijd: Extreem vroeg
Hoogte: 170 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: USA
Veredelaar: Saunders
Registrant: Saunders
Registratiejaar: 1952
APS Gold Medal: 1989
Zaadouder: unknown
Stuifmeelouder: unknown
Extra Informatie: Reported to be infertile.
Vruchtbaarheid: Unknown
Ploiditeit: Unknown