Lady Gay
Hybrid

Weer zo’n zeldzaam aangeboden pioen erbij in onze collectie! ‘Lady Gay’ geld als één van de vroegst bloeiende pioenen van de Quads van Prof. A.P. Saunders. Deze Quads zijn viervoudige hybriden en verkregen door een mloko-macro hybride eerst te kruisen met een officinalis, en de hierdoor verkregen zaailing weer door te kruisen met een lactiflora cultivar.
De enkele bloemen zijn relatief groot en hoog en houden lang de zo fraaie gecupte vorm. Dankzij het zeer gevarieerde genenpakket hebben de bloemen een zeer bijzondere kleur zalmroze, en zijn de bloembladen duidelijk geaderd met donkerroze vlammen aan de bases. Knalgele meeldraden met rode stempels op de vruchtbeginsels complementeren de zeer fraaie en aansprekende bloemen.
Het loof en de stelen tonen wel iets van alle vier de species in de genen, en is in een vroeg stadium licht behaard en uiteindelijk krijgen de roodachtige stelen vrij wijd verspreide bladeren met een wat blauwgroene gloed. De bloemen torenen hoog boven de massa van het blad uit, de bovenste helft van de stelen is vrij kaal wat de plant eigenlijk heel mooi in balans brengt. De hele plant heeft mede hierdoor een vrij open structuur en een prima stand, ondersteuning is niet nodig. ‘Lady Gay’ is een echt verzamelobject en liefhebberspioen.


**** Maximaal 5 stuks per klant. ****


€ 75,00

Kleur: Lavendel / Zalmroze
Bloemvorm: Enkel
Zijknoppen: Geen
Geur: Geen
Bloeitijd: Zeer vroeg
Hoogte: 65 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: USA
Veredelaar: Saunders
Registrant: Saunders
Registratiejaar: 1950
APS Gold Medal:
Zaadouder: P. lactiflora cultivar
Stuifmeelouder: P. officinalis x (P. mlokosewitschii x P. macrophylla))
Extra Informatie: Saunders seedling# 16292. Quadruple hybrid. No fertility noted.
Vruchtbaarheid: Unknown
Ploiditeit: Unknown