Moonstone
Hybrid

Een pioen naar mijn hart. Alles is in balans bij deze plant en de bloemen zijn buitenaards mooi gevormd en zeer stijlvol en elegant getint. Volledig gevulde, roosvormige zachtroze bloemen die vervagen naar spierwit zonder tijdens dit proces ook maar iets van de geweldige symmetrie en fraaie rondingen te verliezen. De mooiste momenten worden beleefd in de vroege avonduurtjes, als de zakkende zon haar licht door de bloemblaadjes schijnt… werkelijk betoverend mooi. Om nog maar niet te spreken van het kleurenspel tussen lichtroze en wit als ook de zijknoppen open beginnen te komen. Oh, en laat ik ook de heerlijke, delicate geur die de bloemen verspreiden niet vergeten te noemen!
Zoals gezegd is alles in balans bij deze plant zodat de schoonheid van de bloemen nog meer geaccentueerd wordt. Mooi contrasterende roodachtige stelen met stralend gezond en licht omhoog wijzend en opvallend puntig loof. Doordat de bladdelen wat verder uit elkaar staan als bij de meeste lactiflora pioenen krijgt de hele plant een open uitstraling wat heel fraai is. De superlatieven raken bijna op, maar de prima groeikracht en bloeirijkheid mag ik niet vergeten te noemen.
‘Moonstone’ is bekroond met de APS Gold Medal in 1959. Destijds dus al erkend als een grandioze pioen. Het is me dan ook een raadsel waarom dit meesterwerk al zo lang maar zo mondjesmaat verkrijgbaar is. Eindelijk kunnen wij hier nu persoonlijk verbetering in aanbrengen.


 

€ 38,50

Kleur: Roze
Bloemvorm: Gevuld roosvorming
Zijknoppen: Gemiddeld 3 of 4
Geur: Sterk en heerlijk
Bloeitijd: Midden
Hoogte: 85 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin + Snij
Herkomst: USA
Veredelaar: Murawska
Registrant: Murawska
Registratiejaar: 1943
APS Gold Medal: 1959
Zaadouder: unknown
Stuifmeelouder: unknown
Extra Informatie:
Vruchtbaarheid: Unknown
Ploiditeit: Diploid