Anna Marie
P. lutea hybrid

Vernoemd naar de moeder van de veredelaar. Grote, lavendelkleurige bloemen met duidelijke donkere bordeauxkleurige vlammen aan de bases van de bloembladen. Een nog altijd bijzondere kleur in de boompioenen, en destijds een echte doorbraak en verkregen door het kruisen van twee lichtgele ouders.
De lichtgele meeldraden omringen speels de prachtige vruchtbeginsels met sierlijke stempels waarin de kleur van de petalen fraai in terugkeert. Prachtig donkergroen loof en lichte geur, kenmerkend voor de lutea-hybriden. De planten kunnen uitgroeien tot enorme exemplaren, mits ze het goed naar de zin hebben tot wel anderhalve meter in omtrek en iets meer als een meter hoog.

Wij nemen uitsluitend boompioenen op in ons assortiment die wij zelf uitvoerig hebben getest en die bestand zijn gebleken tegen het natte Nederlandse (winter-)klimaat. Onze verzameling boompioenen kenmerkt zich door het gemakkelijk maken van grondscheuten en bloei op eenjarig hout, waardoor ze ook na de slechtste winters het nog prachtig zullen kunnen blijven doen.
Al onze boompioenen telen wij door middel van vegetatieve deling, eigenlijk niets anders dan al onze andere type pioenen. Onze boompioenen staan dan ook allemaal volledig op eigen wortel!
In verhouding tot de gangbare manier van aanbieden (geŽnte planten) biedt dit vele voordelen. De belangrijkste hiervan zijn een veel vlottere start, superieure groeikracht en goede kans op direct eerstejaars bloei. Ook kennen onze planten door onze teeltwijze geen opslag afkomstig van de voedingswortel waarop geŽnt is, een anders veel gehoord probleem.
Bovendien kunt u onze boompioenen planten op exact dezelfde manier als alle andere vaste plant of intersectie-pioenen.


 

€ 60,00

Kleur: Lavendel / Zalmroze
Bloemvorm: Enkel
Zijknoppen: Geen
Geur: Weinig
Bloeitijd: Zeer vroeg
Hoogte: 100 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: USA
Veredelaar: Seidl
Registrant: Seidl
Registratiejaar: 1984
APS Gold Medal:
Zaadouder: Reath seedling# A197
Stuifmeelouder: Daphnis seedling# D-223 (light yellow)
Extra Informatie: Seidl seedling# A1-13. Occasional seeds.
Vruchtbaarheid: Seed
Ploiditeit: Unknown