Gauguin
P. lutea hybrid

De kleur van de bloemen van deze prachtige boompioen laten zich maar moeilijk beschrijven. Deze cultivar is dan ook niet voor niets vernoemd naar de exotische kleuren die de schilderijen van Paul Gauguin kenmerkten. Maar om een poging te wagen, de bloemblaadjes hebben een hoge dosis rood en geel, zonder deze kleuren keihard te kunnen ontdekken. Zoals zoveel van de lutea-hybriden veranderen de kleuren van ĎGauguiní ook sterk naarmate de bloemen zich ontwikkelen. Aanvankelijk wellicht het veiligst te omschrijven als oranje-rood, om uiteindelijk dan helemaal te vervagen naar roze, waarbij de donkerrode vlammen vanuit het hart steeds bepalender worden. Niet alle bloemblaadjes verouderen even snel, en zeker de afzonderlijke bloemen niet. Hierdoor geven de bloemen en daarmee de hele plant een zeer levendige indruk en dit is gewoon vrolijk makend. Een echt voorjaarsfeest!

Wij nemen uitsluitend boompioenen op in ons assortiment die wij zelf uitvoerig hebben getest en die bestand zijn gebleken tegen het natte Nederlandse (winter-)klimaat. Onze verzameling boompioenen kenmerkt zich door het gemakkelijk maken van grondscheuten en bloei op eenjarig hout, waardoor ze ook na de slechtste winters het nog prachtig zullen kunnen blijven doen.
Al onze boompioenen telen wij door middel van vegetatieve deling, eigenlijk niets anders dan al onze andere type pioenen. Onze boompioenen staan dan ook allemaal volledig op eigen wortel!
In verhouding tot de gangbare manier van aanbieden (geŽnte planten) biedt dit vele voordelen. De belangrijkste hiervan zijn een veel vlottere start, superieure groeikracht en goede kans op direct eerstejaars bloei. Ook kennen onze planten door onze teeltwijze geen opslag afkomstig van de voedingswortel waarop geŽnt is, een anders veel gehoord probleem.
Bovendien kunt u onze boompioenen planten op exact dezelfde manier als alle andere vaste plant of intersectie-pioenen.


 

€ 65,00

Kleur: Rood
Bloemvorm: Enkel
Zijknoppen: Enkele
Geur: Licht en lekker
Bloeitijd: Vroeg
Hoogte: 90 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin
Herkomst: USA
Veredelaar: Daphnis
Registrant: Daphnis
Registratiejaar: 1
APS Gold Medal:
Zaadouder: Daphnis L-26 (lutea-hybrid)
Stuifmeelouder: P. suffruticosa Shintenchi
Extra Informatie: Daphnis seedling# D-22
Vruchtbaarheid: Unknown
Ploiditeit: Unknown