Pamiati Gagarina
P. lactiflora variety

Een prachtige Russische lactiflora pioen. Vertaald betekent de naam “Ter herinnering aan Gagarin”. Joeri Gagarin was de eerste mens in de ruimte en de eerste die een ronde om de aarde maakte (op 12 april 1961 aan boord van de capsule Vostok 3KA-3). Zeven jaar na deze historische vlucht kwam hij om het leven bij een straaljagerongeluk. Deze pioen had reeds tien jaar eerder het levenslicht gezien, maar was tot aan het moment van de tragedie nog slechts een nummer in de boeken van de MBG in Moskou. Middels een prachtige geste is deze ter nagedachtenis van deze historische Rus toen naar hem vernoemd.

Volledig gevulde, roosvormige bloemen. Het ene jaar wat lichter roze als het andere (afhankelijk van het weer in het voorjaar), en de kleur is wat korrelig. In combinatie met de spaarzame maar speels verspreide rode strepen en tekeningen een uniek schouwspel. ‘Pamiati Gagarina’ heeft verder nog een enkele zijknop die de bloei nog wat kunnen verlengen.
De stelen zijn zeer stevig en opvallend donkerrood, welke zelfs nog opvallen tussen het zeer hardgroene loof. Opgaande groeiwijze die amper wijkt en een wat lager dan gemiddelde hoogte, een machtig mooie stand dus.
Van het inmiddels behoorlijke aantal cultivars uit Oost-Europa dat wij inmiddels hebben getest is dit zonder meer één van onze favorieten.


 

€ 38,00

Kleur: Roze
Bloemvorm: Gevuld roosvorming
Zijknoppen: Enkele
Geur: Licht en lekker
Bloeitijd: Midden
Hoogte: 75 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin + Snij
Herkomst: Rusland
Veredelaar: Krasnova
Registrant: Not registered
Registratiejaar: 1957
APS Gold Medal:
Zaadouder: Unknown
Stuifmeelouder: Unknown
Extra Informatie:
Vruchtbaarheid: Unknown
Ploiditeit: Diploid