Seidl #79H5-7
Hybrid

Laat ik eerst maar wat ruis van de lijn proberen te halen met betrekking tot deze nog naamloze en niet geregistreerde zaailing van Bill Seidl. In het verleden heeft deze zaailing best wat verspreiding genoten en gedurende een lange tijd werd verondersteld dat dit de zaailing met de zaailingnaam “White Vanguard” was. Echter dit bleek een verwisseling te zijn geweest, de echte “White Vanguard” is degene met zaailing# 79H14-1. Er zijn best een flink aantal verschillen te duiden tussen deze twee zaailingen, maar het meest in het oog springende verschil is toch wel dat de echte ‘White Vanguard’ nog weer 5-10 dagen vroeger bloeit als #79H5-7. Beide zaailingen zijn nog altijd niet officieel geregistreerd bij de APS, maar dat zit wel in de pen en zeker voor deze pioen #79H5-7 zal dit spoedig gaan plaatsvinden.

Seidl zaailing# 79H5-7 is vroeg tot zeer vroeg bloeiend, gelijk of kort aansluitend op de allervroegste hybriden zoals ‘Ballerina’. Half tot geheel gevulde bloemen vangen crème wit aan met een zachtroze gloed, om vervolgens snel volledig wit te worden. Bijna alle bloemen laten het bijzonder fraaie hart van rijke goudgele meeldraden zien, met centraal daarvan de zo opvallende vuurrode stempels. Tussen deze meeldraden bevinden zich vaak in allerlei mate witte bloemblaadjes. Het zeer aantrekkelijke loof draagt bij aan een mooie presentatie van de gehele plant, die in de bloei wel profijt zal hebben van een ring ter ondersteuning.
Hoogst zelden aangeboden en een zeer gewild collector’s item, evenals extreem interessant als veredelingsplant voor pogingen om zeer vroege gevulde witte pioenen te creëren.


**** Maximaal 3 stuks per klant. ****


€ 260,00

Kleur: Wit
Bloemvorm: Gevuld roosvorming
Zijknoppen: Geen
Geur: Geen
Bloeitijd: Vroeg
Hoogte: 70 cm
Ondersteuning: Ring
Toepassing: Tuin + Snij
Herkomst: USA
Veredelaar: Seidl
Registrant: Not registered
Registratiejaar: 1
APS Gold Medal:
Zaadouder: Pink Vanguard
Stuifmeelouder: Salmon Dream
Extra Informatie: Sister seedling of Dreamtime (Seidl #79H5-6) and Just Peachy (Seidl #79H5-8). Registration is currently work in progress.
Vruchtbaarheid: Seed + Pollen
Ploiditeit: Tetraploid