Seidl #H-1
Hybrid

Een nog niet geregistreerde zaailing van Bill Seidl, die in het verleden wel meer is verspreid onder ditzelfde zaailing nummer alsmede het hierop gelijkende maar valse #HN-1. De verwachting is dat deze pioen binnen afzienbare tijd genaamd en geregistreerd zal worden bij de APS.

Ik zie er elk jaar ontzettend naar uit om deze pioen weer in volle glorie te kunnen aanschouwen. De opgroei en presentatie van deze plant is toch wel wat mijn hartje sneller doet kloppen. Zeer groeikrachtig, dikke stelen en zeer rijk bloeiend. Prachtig, relatief kort ovaalrond loof waarbij de bladdelen vrij dicht bij elkaar zitten waardoor de plant een bijzonder compacte uitstraling krijgt. Hierboven worden fier en de conisch gevormde knoppen gehouden die een spannende donkerroze kleur hebben. De bloeitijd is erg vroeg in het seizoen, gelijk of kort na de boerenpioenen en ook gelijk met bijvoorbeeld ‘Pink Vanguard’.
Uit de zware donkerroze knoppen ontwikkelen zich knap grote bloemen die in de eerste jaren nog wat minder bloembladen tellen maar bij volwassenheid volledig gevuld zullen worden. Er blijft wel relatief wat meer ruimte tussen de bloembladen zitten in vergelijking tot veel andere gevulde hybriden, maar dit versterkt het krachtige kleurenspel van roze en wit in deze bloemen alleen maar.
Seidl #H-1 is niet alleen een geweldige tuinplant, maar heeft ook potentie om een gewilde snijbloem te worden en is bovendien ook nog eens zeer vruchtbaar.


 

€ 85,00

Kleur: Roze
Bloemvorm: Gevuld roosvorming
Zijknoppen: Sporadisch
Geur: Geen
Bloeitijd: Middenvroeg
Hoogte: 85 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin + Snij
Herkomst: USA
Veredelaar: Seidl
Registrant: Not registered
Registratiejaar: 1
APS Gold Medal:
Zaadouder: Unknown
Stuifmeelouder: Unknown
Extra Informatie: Sibling to Manitowoc Maiden (=Seidl #H-2). Registration is currently work in progress.
Vruchtbaarheid: Seed + Pollen
Ploiditeit: Tetraploid