Seidl's Super
Hybrid

Een nagelnieuwe dubbele gele pioen! Een zaadje dat door Bill Seidl helemaal naar de andere kant van de wereld is gestuurd waar het werd opgekweekt door Paul Simmons in Nieuw-Zeeland. Vervolgens heeft Simmons deze vermeerderd en vernoemd naar de veredelaar zelf. En nu is dan de tijd aangebroken dat ‘Seidl’s Super’ voor het eerst in Europa wordt aangeboden.
De plant heeft wel een aantal jaren nodig om volledig dubbele bloemen te vertonen, maar de groeikracht is ongekend. Deze pioen geeft zeer gemakkelijk en snel vele sterke stelen die allemaal bloemen zullen dragen. Veelal één à twee zijknoppen die het bloeiseizoen kunnen verlengen. Grote bloemen (doorgaans meer dan 15cm doorsnede) met heldergele bloembladen waarbij de buitenste rij duidelijk groter is. Mooie roosvorm. Relatief lichtgroen en enigszins puntig ovaalvormig loof aan stevige stelen maar die wel een ring nodig hebben om het verband in de bloeiende plant te behouden.
Zeer geschikt als snijbloem vanwege de wenselijke steellengte, de grote en mooi gesloten knoppen, de vroege bloei (ongeveer gelijk met ‘Salmon Dream’) en de grote dubbele gele bloemen. Maar voorlopig zal ‘Seid’s Super’ nog wel eerst een gewilde veredelingsplant en collector’s item blijven. De inkt is immers nog nat.


**** Maximaal 1 stuks per klant. ****


€ 400,00

Kleur: Geel
Bloemvorm: Gevuld roosvorming
Zijknoppen: Enkele
Geur: Geen
Bloeitijd: Middenvroeg
Hoogte: 80 cm
Ondersteuning: Ring
Toepassing: Tuin + Snij
Herkomst: USA
Veredelaar: Seidl
Registrant: Simmons
Registratiejaar: 2015
APS Gold Medal:
Zaadouder: ((Roselette's Grandchild x Cream Delight) x Sunny Boy)
Stuifmeelouder: Unknown
Extra Informatie:
Vruchtbaarheid: Seed + Pollen
Ploiditeit: Tetraploid