Tropicana
Hybrid

Een hele toepasselijke naam, want de bloeiende planten doen je wel weg mijmeren naar rieten rokjes, een strandstoel en een parapluutje in je cocktail.
Een hoogst zeldzame zaailing van geweldenaar ‘Coral Sunset’ met grote, half gevulde, prachtig schaalvormige bloemen met een moeilijk te omschrijven koraalachtige kleur welke terugkeert in het hart van de bloemen op de stempels. Ook wel omschreven als qua kleurstelling dicht bij ‘Cytherea’, maar in mijn ogen nog wat donkerder en harder van kleur en bovendien geven de spierwitte vlammen aan de buitenkant van de bloembladen een prachtig contrast. De bloemen hebben een geweldige substantie en formaat, gelijk aan de moeder. De kleur verandert niet zo snel als voor de andere “Corals”.
Het gewas heeft een supersterke stand door de palen van stelen met daaraan diep donkergroen blad en kan zeer hoog worden, soms tot wel 120 cm. Blijft prima zelf staan, zonder hulp. Dit alles maakt deze pioen tot een echt baken in iedere tuin, en kan op gelijke voet worden gesteld met bijv. ‘Old Faithful’ en dus moederlief ‘Coral Sunset’.
Als snijbloem wacht ‘Tropicana’ ook een mooie toekomst. Hoge productie, loeisterke en lange stelen, fraaie knoppen, een lang vaasleven en ondanks de naam blijft ze prima presteren na bewaring in de koelcel. Kortom, ‘Tropicana’ is nu gearriveerd en is gekomen om te blijven.


 

€ 75,00

Kleur: Koraal / Pastel / Perzik
Bloemvorm: Half gevuld
Zijknoppen: Sporadisch
Geur: Geen
Bloeitijd: Vroeg
Hoogte: 110 cm
Ondersteuning: Niet nodig
Toepassing: Tuin + Snij
Herkomst: USA
Veredelaar: Nordick
Registrant: Nordick
Registratiejaar: 2012
APS Gold Medal:
Zaadouder: Coral Sunset
Stuifmeelouder: Unknown
Extra Informatie: Nordick seedling# N-3005
Vruchtbaarheid: Unknown
Ploiditeit: Triploid