INFORMATIE PAEONIA

Carsten Burkhardt's Web Project Paeonia
Onbetwist hét pioenenarchief op het internet.

The Peony Society
Een nieuw initiatief, begonnen door pioenenkweker, -veredelaar en vooral -liefhebber Koen Hurtekant uit België. Deze website is een soort van kruising tussen een waardevol archief met een schat aan informatie, de kennisdeling van de oude Yahoo!-groepen en moderne functionaliteiten zoals we die ook wel van bijv. Facebook kennen. Ik hoop oprecht dat deze plek een groot succes wordt en het middelpunt van kennisdeling voor alles wat met pioenen heeft te maken. Meld u aan op deze website, en wordt een actief lid van The Peony Society!

Southern Peony
De populaire Blog over pioenen van Adriana Feng uit North Carolina (USA). Hartstikke leuk en leerzaam om te volgen.

American Peony Society (APS)
Deze website is naar onze smaak nog lang niet uitontwikkeld, maar lid worden van deze organisatie verdient onze oprechte aanbeveling voor iedere pioenenliefhebber. Neemt u gerust contact met ons of met de APS op voor meer informatie.

Heartland Peony Society (HPS)
Ontstaan uit de behoefte voor een verbeterde uitwisseling van lokale kennis en ervaringen in pioenen in de USA. Deze website begint licht gedateerd te raken, maar bevat zeer veel boeiende informatie.

Canadian Peony Society (CPS)
De Canadese pioenenclub. Er staan verschillende interessante documenten en artikelen op deze website.

Bloeitijd Project (Michael Denny)
Het Bloom Date Project van Michael Denny is een redelijk bruikbare referentie voor het vergelijken van de bloeiperiode van vele verschillende pioenen. Er zijn zeker een aantal kritische noten bij te plaatsen, en sinds 2009 al niet echt meer geupdate, maar desondanks toch wel erg bruikbaar om er af en toe bij te pakken.

Het Achibald Archief
Via deze link vind u een schat aan informatie over met name species pioenen van de Engelse plantenjager Jim Archibald.

Walter Good
Een website uit Zwitserland van een vooraanstaande pioenen-liefhebber. Veel uitgebreide informatie en links zijn hier te vinden.

Gunnar Johansson
Weliswaar in het Zweeds, maar een prachtige website en blog van een ware pioenenliefhebber met geweldig mooie foto's.

Blog Leo Smit
Een destijds zeer populaire blog van een Canadeze plantenliefhebber met een speciale voorkeur voor de wilde pioenensoorten. Al sinds ongeveer 2011 niet meer actief maar gelukkig is de vermakelijke en zeer waardevolle informatie die hier is gedeeld nog altijd toegankelijk.

Quadriga; The Peony Pleasure Dome
Inmiddels extreem gedateerd (sinds 2003 niet meer geupdate). Desondanks nog altijd een plek voor iedere pioenenliefhebber steeds weer iets nieuws te ontdekken.


VEREDELING PAEONIA

Paeonia Newsletter
De internationale nieuwsbrief voor veredelaars van Paeonia. Deze werd uitgegeven in de periode van 1970 tot 2002, en deelt bizar veel kennis op het gebied van veredeling. Extreem interessante en leerzame site.

Boeken American Peony Society
Met name de boeken 'The best of 75 years', 'The American Hybrid Peony' en 'Peonies' (Wister) zijn prachtige naslagwerken als u zich wilt verdiepen in de veredeling van pioenen.

Intersectie-hybriden Donald Smith
Het werk van Donald Smith online, één van de meest vooruitstrevende pioenenveredelaars op het gebied van Intersectie-hybriden.

Intersectie-hybriden Donald Smith (2)
Een tweede website van Donald Smith.

Stappenplan Veredeling
Een pioenenkwekerij in Québec (Canada) - Pivoines Capano - heeft op hun bijzonder mooie website een zeer helder en prachtig geïllustreerd stappenplan voor het veredelen van pioenen geplaatst. Zeer uitnodigend om zelf eens te proberen!!!

Hans-Günter Maschke
Een pioenenliefhebber en -veredelaar in Duitsland, met een mooie website waar hij vele van zijn eigen creaties laat zien met eerlijk commentaar en mooie foto's.

Irmtraud Rieck
Het veredelingswerk van een Duitse pioenenauthoriteit.


GESPECIALISEERDE KWEKERIJEN

Narcissen en Wildtulpen
H.M. Meeuwissen uit Voorhout is gespecialiseerd in Narcissen en Wildtulpen en boven alles een kweker met passie voor zijn vak.

Bijzondere en zeldzame bol- en knolgewassen
Postorderbedrijf en tuincentrum Nijssen Bulbs uit Heemstede is hèt adres als u op zoek bent naar zeldzame bollen en knollen. De zeer gerenommeerde naam en de uitstekende kwaliteit en service maken Nijssen Bulbs een bedrijf die wij u met veel plezier aanraden.

Vaste planten
Kwekerij De Hessenhof in Ede heeft (onder meer) het diepste sortiment vaste planten van Nederland, met steeds weer nieuwe juweeltjes. Hans Kramer is zelf ook een echte liefhebber, en de plantenkennis druipt er vanaf.

Hosta
Hostakwekerij Fransen heeft een geweldige collectie met 1001 verschillende Hosta, en waarschijnlijk wel meer...

Iris en Hemerocallis
Kwekerij Joosten is gespecialiseerd in Hemerocallis (1200 cultivars), Iris germanica (1300 cultivars), Iris sibirica (50 cultivars) en Iris ensata (90 cultivars).

Agapanthus
'Piet Panthus' heeft 's werelds grootste collectie Agapanthus, en is er uiteraard zelf ook helemaal gek van.


TUINPARKEN IN NEDERLAND

De Tuinen van Appeltern
Een prachtig dagje uit in een tot in de puntjes verzorgd tuinenpark. De website ontwikkelt zich bovendien meer en meer tot één van dé tuinsites van Nederland.

De Keukenhof
De Keukenhof is hét visitekaartje voor het Nederlandse bloembollenvak. Miljoenen bolbloemen in bloei in een uiterst verzorgd park.

Hortus Botanicus Leiden
Een mooie Hortus Botanicus, zeer rijk aan historische waard. Er worden ook zeer populaire plantenmarkten in voor- en najaar georganiseerd.


OVERIGE INTERESSANTE SITES

FlowerWatch
Gespecialiseerd in beheersing van de koelketen van bloemen en planten, en het ontwerpen van aanvoerketens. FlowerWatch begeleid en verbetert logistieke en interne processen in de internationale bloemenhandel op kwaliteitsgebied. Tevens hét adres voor innovaties en kwaliteitsverbetering in de snijbloemensector.

Bloemenveilingen Royal FloraHolland
Hier bevind zich de grootste concentratie van bloemenstromen vanuit de hele wereld, nog altijd verzorgen de Nederlandse bloemenveilingen de spilfunctie op de wereldmarkt.

LTO Groeiservice (Vakgroep Zomerbloemen en Trekheesters)
De vakgroep van dè standsorganisatie voor de Nederlandse zomerbloementeler.

Bloemenkrant
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in de Nederlandse sierteeltsector.